Έξι Κούρδοι νεκροί σε τούρκικες αεροπορικές επιδρομές στο Βόρειο Ιράκ

Έξι Κούρδοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του τουρκικού στρατού στο όρος Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, όπως ανακοινώθηκε, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις, όπως δηλώνει σήμερα και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ, λέγοντας ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει επιχείρηση στο Καντίλ.

Έχουν γίνει και στο παρελθόν και θα τις κάνουμε από αέρος και ξηράς, εφ όσον είναι απαραίτητες για την ασφάλεια, είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα λέγοντας ότι, όταν ανακοινώσαμε την επιχείρηση στο όρος Καντιλ, αντί να αντιδράσει το PKK (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), αντέδρασε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

O τουρκικός στρατός πλέον και επίσημα επιχειρεί μέσα στο βόρειο Ιράκ. Και δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που μίλησε στο πρακτορείο Ανατολή, οι ειδικές δυνάμεις επιχειρούν σε βάθος 20 χιλιομέτρων μέσα στο Ιράκ και καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τις τελευταίες μέρες και οι αεροπορικές επιδρομές σε στόχους που εντοπίζονται και με χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί